Salt

Peter Brook remou les consciències davant del drama de l'apartheid i de la immigració al Festival Temporada Alta

El director Peter Brook ha portat a Catalunya la seva última creació. Va ser aquest dijous, al Festival Temporada Alta, a Salt, una població molt receptiva a la temàtica d'aquesta obra de teatre: la immigració. Pels professionals del teatre, el nom de Brook genera gairebé reverències. Se'l considera el pare del teatre contemporani i cada estrena seva s'espera amb candeletes. "Sizwe Banzi est mort" arribarà a Terrassa i a Reus els pròxims dies.

Actualitzat
Peter Brook no ha vingut aquest cop a Catalunya, té 81 anys i espaia molt els seus viatges, però ha portat al Festival Temporada Alta el seu últim muntatge: un text titulat "Sizwe Banzi est mort", escrit fa trenta anys per tres autors sud-africans amb la intenció de ser un conte exemplar que despertés les consciències davant del drama de l'apartheid i de la immigració. El director britànic fa anys que treballa amb actors de tot el món i que posa el focus del seu teatre en els reptes que té la humanitat.

I no podia ser més adient la reflexió que destil·la aquesta obra en un municipi com Salt, on gairebé la meitat dels seus veïns són nouvinguts. Per això, des del festival, s'intenta implicar al màxim tota la gent que hi arriba procedent, sobretot, de l'Àfrica sub-sahariana, amb obres com aquesta, que a més a més de portar el segell de qualitat de Brook posa a l'escenari el dia a dia de molts saltencs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut