El Partit Verd ha demanat que es repeteixi el recompte als estats de Pennsilvània, Wisconsin i Michigan
Pennsilvània

Pennsilvània no farà recompte dels vots de les presidencials

El Partit Verd, que va demanar repetir el recompte per suposat frau, no disposa del milió de dòlars que li exigeix un jutge federal com a aval

RedaccióActualitzat

Als Estats Units continua la polèmica pel recompte de vots a tres estats que van ser clau per a la victòria de Donald Trump en les eleccions presidencials.

A l'estat de Pennsilvània, el Partit Verd ha aturat temporalment la demanda per poder fer el recompte en no haver recaptat el milió de dòlars que li exigia un jutjat estatal. Aquest dilluns s'hauria de fer efectiu el pagament per poder iniciar el procediment de recompte. Malgrat que ha retirat la demanda, el Partit Verd ha anunciat que demanarà el recompte districte a districte, una possibilitat que preveuen alguns comtats.

En dos altres estats on la victòria de Trump va ser per uns milers de vots de diferència, Wisconsin i Michigan, sí que s'ha autoritzat el recompte.

Tot i que no hi ha proves de frau, els verds sospiten del resultat en alguns centres de votació electrònica i han assegurat que portaran la demanda davant del tribunal federal. La revisió de vots s'haurà d'acabar, en tot cas, abans del 13 de desembre.   


 

Anar al contingut