Pedro Sánchez demana "confiar en les fortaleses d'Espanya"

Insisteix que cal reformar la Constitució, però per "articular millor la unitat d'Espanya"

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat als ciutadans que confiïn en les "fortaleses d'Espanya" davant del procés independentista en marxa a Catalunya. Ho ha dit després que Junts pel Sí i la CUP hagin formalitzat la ruptura amb la proposta de declaració entrada aquest dimarts al Parlament, que ha qualificat com a "antidemocràtic pols secessionista".

Sánchez ha afirmat que les fortaleses "les guanyarem amb la llei, els vots i la política, i amb l'argument del diàleg", i ha afegit que la reforma de la Constitució "és més necessària que mai", i que serà una "aposta pel reforçament i l'aprofundiment de territoris amb vocació d'autogovern", en referència al País Basc o Catalunya.

Sánchez, que ha fet aquestes declaracions precisament al País Basc, en una visita al pont suspès de Portugalete, a Biscaia, ha matisat que aquesta reforma constitucional haurà de "reforçar els elements que garanteixen la igualtat entre espanyols" i sempre amb l'objectiu "d'articular millor la unitat d'Espanya".

Sánchez ha aprofitat les preguntes dels periodistes per reclamar a Artur Mas que assumeixi les responsabilitats que li toquen pels casos de presumpta corrupció que afecten Convergència Democràtica de Catalunya. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut