Palma

Pedro Sánchez defensa que el rei "sempre ha bastit ponts amb Catalunya"

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat la presència del rei Felip VI en els actes d'aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils. Malgrat les crítiques al monarca des del govern de la Generalitat i els partits sobiranistes, Sánchez ha afirmat que el monarca "entén l'Espanya plural" i "sempre ha bastit ponts amb Catalunya".

"Tenim un cap d'estat que entén l'Espanya plural, que entén la diversitat del país i que sempre ha bastit ponts amb Catalunya."

Després de les crítiques del president de la Generalitat, Quim Torra, a la presència de Felip VI als actes d'homenatge a les víctimes del 17A, Sánchez ha insistit que tant el rei com la reina acudiran a la commemoració. A més, també ha reiterat que ell hi serà com a president del govern espanyol i també hi haurà ministres de l'executiu.

Demana que Casado doni explicacions

D'altra banda, Sánchez també s'ha referit a la polèmica sobre el màster del president del PP, Pablo Casado, que investigarà el Tribunal Suprem. El president del govern s'ha limitat a dir que "el que han de fer" els polítics immersos en aquest tipus de situacions han de donar explicacions als ciutadans.

Sánchez ha dit que, com a cap de l'executiu, no ha de qualificar cap procés judicial i només ha de vetllar perquè es portin a terme "amb màximes garanties i la màxima normalitat possible".

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezFelip VIProcés catalàAtemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut