Sitges

Paul Schrader, guionista de "Taxi driver" i "Toro Salvaje", presenta pel·lícula a Sitges

El film "Dog eat dog" té a Nicolas Cage i William Dafoe com a protagonistes

Actualitzat

El Festival de Cinema de Sitges ha rebut la visita del director Paul Schrader, guionista de pel·lícules mítiques com "Taxi driver" i "Toro Salvatge". Ara presenta "Dog eat dog", on ha comptat amb Nicolas Cage i William Dafoe.

"Taxi driver" és un títol mític dels anys setanta dirigit per Martin Scorsese, però, darrere la història hi ha el guionista Paul Schrader. Explica que el personatge de Travis està inspirat en ell mateix, en una època en què conduïa sense rumb, no per Nova York, sinó per Los Angeles.

"Vaig caure en un estat mental molt fosc, vivia al cotxe i conduïa tota la nit ple de ràbia."


També és el guionista d'un altre títol inoblidable de Scorsese amb De Niro de protagonista, "Toro Salvatge". Recorda que la clau va ser explicar la història com la relació entre dos germans.

En la pel·lícula que presenta a Sitges "Dog eat dog" -que Schrader ha dirigit, però no ha escrit- Nicolas Cage, Christopher Matthew Cook i Willem Dafoe es reparteixen el protagonisme. Són tres delinqüents incontrolables, absurds i autodestructius.

"Si vols un personatge interessant, ha de ser contradictori. I si és contradictori, acabarà sent autodestructiu."

 

 

"Dog eat dog" és una pel·lícula violenta, però en clau de comèdia, en què Paul Schrader debuta, als seus setanta anys, com a actor.

 

"The Handmaiden"

Una altra pel·lícula ha impactat aquest dimarts a Sitges en la Secció Oficial Fantàstic. És "The handmaiden", del director sudcoreà, Park Chan-Wook.

 

 

És estèticament enlluernadora, barreja erotisme i intriga en una brillant estructura narrativa que juga amb els punts de vista de cada un dels tres protagonistes.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut