Barcelona

Passen a disposició judicial els 63 detinguts al Raval acusats d'integrar una xarxa internacional de proxenetes

La batuda contra la prostitució al barri del Raval de Barcelona ja està en mans de la Justícia. Els 63 detinguts han passat a disposició del jutge de guàrdia de la ciutat. El més probable és que aquest s'inhibeixi perquè el cas passi a mans del jutjat que va dirigir l'operació. Aquesta mesura arriba després que la policia va deixar en llibertat una cinquantena de les dones detingudes. La majoria, d'origen romanès, seran expulsades del país perquè incompleixen la llei d'estrangeria. Diferents associacions humanitàries i veïnals han criticat la manera com es va fer la batuda i han denunciat que moltes de les detingudes han estat víctimes per partida doble.

Actualitzat

Entre les persones que declaren davant el jutge es troba el popular travesti Carmen de Mairena, l'únic detingut de nacionalitat espanyola, acusat de llogar habitacions on s'exercia la prostitució.

Els detinguts, un total de 109, han estat fins aquest matí en dependències policials encara que, pel seu gran nombre, ha calgut dividir-los en dos grups: uns a la Prefectura de Via Laietana i els altres al centre de la Verneda.

D'altra banda, han quedat en llibertat però amb una ordre d'expulsió sota el braç algunes de les 73 dones detingudes durant la batuda, la majoria d'elles perquè incompleixen la llei d'estrangeria; 93 dels detinguts són de nacionalitat romanesa.

L'operació del dimecres passat suposa, segons la Policia, la desarticulació de la xarxa més gran que opera a Espanya i una de les més grans d'Europa, amb ramificacions en tots els països europeus i una xarxa de caps que es desplaçava de ciutat a ciutat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut