Open Arms estrena el seu nou vaixell insígnia, una donació de 43 metres d'eslora

S'ha preparat a la coberta un espai de més de 100 metres quadrats que pot acollir fins a 400 persones, en cas de necessitat

RedaccióActualitzat

L'ONG Proactiva Open Arms té una eina més per salvar vides al Mediterrani. Es tracta d'una embarcació que es convertirà en el seu nou vaixell insígnia. Una donació particular de 43 metres d'eslora i 8 de mànega que l'entitat ha convertit en un espai de més de 100 metres quadrats que pot acollir fins a 400 persones, en cas de necessitat.

Es tracta d'un remolcador d'altura cedit per la naviliera basca Ibaizabal. Fins fa poc era un remolcador dedicat a tasques de salvament en alta mar. De fet, durant més de 40 anys ha rescatat embarcacions que necessitaven assistència.


Ara, comença una nova etapa: ha salpat cap al Mediterrani central, on, juntament amb el Golfo Azzurro, es dedicarà a auxiliar persones en risc de naufragi.

Han calgut 6 mesos i 600.000 euros per readaptar la nau per a la nova feina. Per posar-lo a punt s'ha renovat el sistema elèctric i s'han incorporat, per exemple, dues llanxes pneumàtiques de rescat. També s'han habilitat lavabos, un menjador, les cabines i la infermeria.

L'Open Arms anirà a les aigües internacionals al nord de Líbia, on l'ONG ja ha rescatat 20.000 persones.  
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut