Continuen els escorcolls de l'operació Lezo
Continuen els escorcolls de l'operació Lezo
Madrid

Escorcollen la seu d'OHL, Indra i PwC dins de l'operació sobre el finançament del PP madrileny

L'operació anticorrupció contra l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González continua aquest dijous, a petició del jutge Eloy Velasco

RedaccióActualitzat

Continuen els escorcolls de la Guàrdia Civil dins de l'anomenada operació Lezo, que aquest dimecres va desembocar en la detenció de l'expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González. Els agents registren aquest dijous la seu de la constructora OHL, PricewaterhouseCooper i Indra a petició del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco. La investigació del jutge s'emmarca en una peça separada i secreta sobre el presumpte finançament il·legal del PP madrileny. També es fan altres registres, com el de la seu de l'empresa de navegació aèria Saerco i el de l'empresa Licuas.

Fonts d'OHL, constructora de l'exministre Villar Mir, han negat qualsevol tipus de pagament de comissions il·legals a cap partit polític i fonts d'Indra han explicat que membres de la Guàrdia Civil s'han presentat a la seu d'Indra a Madrid aquest dijous, sol·licitant accedir a la informació i la companyia i ells han mostrat "el màxim grau de col·laboració en aquest procés". A la tarda, la Guàrdia Civil ha començat a registrar també la seu de la consultora Price Waterhouse Coopers.

Els registres, que es fan arran de la documentació trobada en la trentena d'escorcolls d'aquest dimecres, l'estan realitzant agents de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil.

Fa poc més d'un any, Eloy Velasco va ordenar registrar el despatx de Beltrán Gutiérrez, l'exgerent del PP de Madrid, per les sospites de finançament irregular de la formació. La constructora OHL va emetre llavors un comunicat en què negava haver fet cap pagament al Partit Popular. Era l'endemà dels escorcolls de diverses dependències del conseller de la constructora Javier López Madrid dins de l'anomenada operació Púnica, relacionat amb el finançament dels populars.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut