Un donant de sang durant la marató d'aquests dies
Un donant de sang durant la marató d'aquests dies
Barcelona

Objectiu aconseguit: la Marató de Donants permet recuperar les reserves de sang

Quan falten dos dies perquè s'acabi aquesta marató, els hospitals ja han recollit 8.500 donacions i esperen arribar a la xifra de 10.000

RedaccióActualitzat

La Marató de Donants de Sang de Catalunya 2.0, que va començar divendres passat, ja ha recollit 8.517 donacions. Això permet augmentar les reserves dels hospitals, que se situaven a un nivell molt baix després de les festes de Nadal. S'espera que, en aquests dos últims dies, les donacions arribaran a la xifra de 10.000.

El Banc de Sang informa que les donacions recollides fins ara ja equivalen a les necessitats dels hospitals catalans durant els pròxims nou dies. El 34% de les persones que han donat sang fins ara eren del grup 0 positiu. I un 11 % eren del grup 0 negatiu, considerat el donant universal, encara que entre la població només el 6,9 % de les persones són d'aquest grup.

Els hospitals utilitzen molta sang del grup 0 negatiu, ja que, en cas d'emergència, quan no hi ha temps de comprovar el grup sanguini de l'accidentat, se li fa una transfusió de sang d'aquest tipus. En aquest sentit, el director assistencial del Banc de Sang, Lluís Puig, ha destacat el compromís dels donants 0 negatiu: "És d'agrair que les persones d'aquest grup siguin conscients que la seva sang és excepcional i donin amb més freqüència."

La Marató de Donants de Sang de Catalunya 2.0 s'acabarà aquest divendres, encara que, com que la sang caduca i s'utilitza tots els dies de l'any, hi ha col·lectes de donació sempre i els bancs de sang dels hospitals estan oberts de dilluns a dissabte.

Anar al contingut