Fins al 31 de març del 2017

Oberta la convocatòria per la primera edició de "terres Catalunya"

terres Catalunya, International Eco & Tourism Film Festival serà el primer festival internacional de cinema turístic a Catalunya. Tindrà lloc del 31 de maig al 3 de juny del 2017 a Tortosa. L'organitza Filmsnòmades, productora experta en el camp del documental amb treballs com "Buda, l'illa del Delta", "Els que es quedaren" o "Amuertemorir". Les inscripcions en la categoria documental es poden tramitar fins al 31 de març del 2017.

Actualitzat

terres Catalunya serà el primer festival de la seva categoria a Catalunya i l'estat espanyol. Terres Catalunya neix amb el partenariat d'ART&TUR, Festival Internacional de Cinema Turístic de Portugal, que enguany ha celebrat la IX edició. ART&TUR és l'únic festival de la península Ibèrica membre del CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals). Precisament, el dimecres 19 d'octubre, en el marc del festival ART&TUR, es va presentar oficialment l'acord de partenariat entre els dos festivals.

El festival, organitzat per Filmsnòmades, compta amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa, l'Agència Catalana de Turisme i la Diputació de Tarragona. La primera edició se celebrarà a Tortosa del 31 de maig al 3 de juny del 2017. Les projeccions de les pel·lícules seleccionades tindran lloc a l'auditori Felip Pedrell i seran obertes al públic.

El festival inclou una secció competitiva de Documentals, dedicada a l'exploració de la realitat i la promoció de l'experiència del viatge, amb especial èmfasi en el respecte pel medi ambient i la biodiversitat. Les altres dues seccions competitives seran la de Comunicació Turística, destinada a produccions audiovisuals de promoció turística, i Comunicació Corporativa, dedicada a les peces comunicatives sorgides d'organitzacions (institucions, ONG, empreses) que tracten temàtiques relacionades amb el desenvolupament sostenible.

El procés d'inscripció per al festival estarà obert fins al 31 de març del 2017. Per fer-ho, cal registrar les pel·lícules a través del web www.terres.info. Les produccions que realitzin la inscripció abans del 15 de gener podran gaudir de l'"early fee" (free?).

Paral·lelament al festival se celebrarà terres LAB, Simposi Internacional de Destinació Turística i Audiovisual. Aquesta plataforma neix amb l'objectiu d'exposar i dialogar al voltant de les tendències més innovadores en la comunicació de l'experiència turística. El simposi, que compta amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de París 1 Panthéon-Sorbonne i el Campus Terres de l'Ebre de la URV, estarà dirigit pel profesor de la UB Jordi Tresserras.

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut