Obama compareix per l'atac a Orlando
Obama compareix per l'atac a Orlando
Washington

Obama sobre el tiroteig a Orlando: "Ha estat un acte de terror i odi"

RedaccióActualitzat

"Acte de terror i odi". Així ha definit Barack Obama l'atac contra una discoteca gai d'Orlando amb 50 morts. El president dels Estats Units ha traslladat la seva solidaritat a les víctimes del que ha definit com un "atac a tots". 

"Ha estat un dia molt dur per a tots els nostres amics i conciutadans que són lesbianes, gais, bisexuals o transgenere. L'assaltant ha atacat un lloc on la gent es reunia a cantar i ballar i viure. El lloc on van ser atacat és més que una discoteca, és un lloc de solidaritat i empoderament on la gent es reunia per parlar i defensar els seus drets civils"

En una breu compareixença, Obama també ha carregat contra la facilitat d'aconseguir una arma als Estats Units:

"L'atac ens recorda com n'és de fàcil per a una persona aconseguir una arma per poder disparar en una escola, en lloc de culte, en un cinema o en una discoteca. Hem de decidir si aquest és el país on volem viure."

El president dels Estats Units diu que la resposta ha de ser ara estimar-se els uns als altres:

"Davant de l'odi i la violència, ens estimarem els uns als altres. No ens agafarà por ni ens enfrontarem els uns als altres"

Obama no ha aportat més dades sobre els detalls de la investigació, que encara són molt confusos. Encara no és clara la motivació de l'autor, que podria ser jihadista, però sense oblidar els crims d'odi contra la comunitat LGBT.

Anar al contingut