Washington

Obama ordena als fiscals federals no perseguir l'ús medicinal de la marihuana

El govern del president Barack Obama no perseguirà els consumidors o proveïdors de marihuana amb finalitats medicinals, sempre que respectin les lleis estatals que ho regulen. La decisió ha estat enviada als fiscal federals perquè l'apliquin. Les pautes emeses pel govern nord-americà deixen clar que els agents federals només perseguiran aquelles persones que distribueixin marihuana per sobre del que permet la llei d'un estat o que utilitzin marihuana mèdica com a subterfugi per cometre altres delictes.

Actualitzat
La nova política marca un canvi significatiu respecte a la que seguia el govern de George W. Bush, que va insistir que continuaria aplicant les lleis federals contra la marihuana sense tenir en compte els codis estatals sobre la matèria.

Catorze estats permeten l'ús de la marihuana per motius mèdics: Alaska, Califòrnia, Colorado, Hawaii, Maine, Maryland, Michigan, Montana, Nevada, Nou Mèxic, Oregon, Rhode Island, Vermont i Washington. Califòrnia és l'únic que disposa de dispensaris o negocis que venen marihuana per a fins medicinals i fins i tot n'anuncien els serveis.

Anar al contingut