Obama amb el seu homoleg afganès en la seva visita sorpresa al país (Foto: Reuters)
Obama amb el seu homoleg afganès en la seva visita sorpresa al país (Foto: Reuters)
Washington

Obama diu, en una visita sorpresa a l'Afganistan, que acabar amb Al-Qaeda és possible

El president dels Estats Units, Barack Obama, assegura que cal acabar la missió a l'Afganistan i diu que derrotar Al-Qaeda és possible i és a tocar. Obama ho ha dit aquest dimarts a la nit des de l'Afganistan, en el marc d'una visita sorpresa al país coincidint amb el primer aniversari de la mort d'Ossama bin Laden. Obama i el president afganès han signat un acord de cooperació fins al 2024. Els talibans han respost amb diversos atemptats a Kabul a la visita del president dels Estats Units.

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, creu que la derrota d'Al-Qaeda és a tocar i que, d'aquesta manera, es podrà posar fi a una dècada de guerres. Ho ha dit des de la base de Bagram, a l'Afganistan, en el marc d'una visita sorpresa al país coincidint amb el primer aniversari de la mort d'Ossama bin Laden. 

Obama ha reconegut que molts nord-americans estan cansats de conflictes, però ha defensat un cop més la seva política exterior. La retirada de les tropes dels Estats Units a l'Afganistan culminarà el 2014, tot i que la presència de soldats al país continuarà després que Obama i el seu homòleg afganès, Hamid Karzai, hagin firmat un acord estratègic de cooperació fins al 2024.

El president dels Estats Units aconsegueix així evitar les tensions bilaterals per actuacions polèmiques de les seves tropes i consolida la tutela sobre aquest país abans de la cimera de l'Otan a Xicago.

Poques hores després de la visita d'Obama, hi ha hagut una cadena d'atemptats a Kabul contra objectius occidentals. Un cotxe bomba ha fet almenys sis víctimes mortals, la majoria civils, i gairebé una vintena de ferits, en un complex on habitualment s'allotgen estrangers. Poca estona després, s'han pogut sentir dues explosions més a la zona. Els atacs han estat reivindicats pels talibans.

Anar al contingut