Chicago

Obama demana als metges el seu suport per reformar el sistema de salut

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha començat a treballar per la reforma del sistema de salut. Obama ha fet un discurs a la reunió anual de l'Associació de Metges dels EUA (AMA), la més important del país amb 250.000 membres. Conscient de l'oposició d'alguns sectors, Obama ha demanat als facultatius la seva col·laboració i s'ha compromès a escoltar les seves propostes i peticions. La reforma és urgent, ha esgrimit Obama, perquè l'actual sistema de salut és "insostenible", una "bomba de rellotgeria" pel pressupost i una "amenaça" per l'economia del país.

Actualitzat
Els Estats Units gasten més de dos bilions de dòlars a l'any en salut pública, gairebé un 50% més per persona que el segon país que més en gasta. Malgrat aquestes xifres, els Estats Units són el país amb més ciutadans sense cobertura mèdica amb un total de 46 milions, ha explicat Barack Obama.

El president dels Estats Units ha alertat els metges presents en l'acte de l'Associació de Metges dels EUA (AMA) que sense una reforma, la despesa sanitària augmentarà en una dècada fins a representar la cinquena part del que guanyen els nord-americans i en 30 anys equivaldrà a un terç dels salaris.

La reestructuració del sistema sanitari "no és un luxe sinó una necessitat" tant per a les famílies com per als metges. També per a les petites i mitjanes empreses que en reduir els seus beneficis s'han vist obligades a deixar treballadors sense cobertura mèdica pels elevats costos.

Obama no és el primer que intenta engegar una reforma de l'endèmic sistema nord-americà de salut. Bill Clinton va ser l'últim que ho va intentar. Les propostes anteriors han fallat, segons Obama, per la "ferotge" oposició, les "estratègies de por" impulsades per grups de pressió i pel desacord en la seva estructura.

Els eixos centrals de la reforma es fonamenten a canviar el sistema de pagament a metges i hospitals. També en una redefinició del cost de formació i impulsar la investigació. Els passos "preliminars", segons ha explicat Obama, seran informatitzar els historials i invertir més en la prevenció de malalties. Un altre aspecte és l'eliminació dels elevats incentius que cobren els metges, que premien més la quantitat que no la qualitat de l'assistència.

Segons els càlculs del govern, una cobertura universal per a tots els ciutadans costarà un bilió de dòlars, durant els pròxims 10 anys. A partir de la pròxima dècada, el president dels EUA espera poder tenir un sistema autosuficient i que no generi dèficit.
Anar al contingut