Obama a la seu de Facebbok (Foto: Reuters)
Primera visita d'un president dels EUA a la seu de Facebook (Foto: Reuters)
Sacramento

Obama defensa la seva proposta per reduir el dèficit a la seu de Facebook

Barack Obama ha defensat la seva proposta per reduir el dèficit en un espai on fins ara no hi havia anat mai un president dels Estats Units: la seu de la xarxa social Facebook, a Califòrnia. Obama ha defensat que pot reduir el dèficit els pròxims 12 anys sense abandonar les inversions en educació, energia i recerca. Barack Obama, que té 19 milions de seguidors en aquesta xarxa social, ha escollit fer la xerrada a la seu de Facebook per atreure el vot dels joves. La seva compareixença, en què se li ha pogut fer preguntes, ha estat moderada pel fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, que ha lliurat al president nord-americà una samarreta de la xarxa social.

Actualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, ha defensat la seva política econòmica a la seu de Facebook, ubicada a Palo Alto, a Califòrnia, en companyia del seu fundador, Mark Zuckerberg, i de milers de persones, la majoria joves.

En la seva intervenció, Obama ha advertit que una excessiva retallada de la despesa pública, més enllà d'ajudar a reduir el dèficit, podria provocar una recessió de l'economia nord-americana, si els inversors es retiren.

En aquest sentit, ha criticat les propostes econòmiques dels republicans, basades sobretot en una reducció dràstica de la despesa pública, perquè considera que estan massa ocupats a subratllar el problema del dèficit per idear solucions alternatives.

Defensa la seva política econòmica

A més, s'ha referit a la seva intenció d'apujar els impostos a les rendes més altes, i ha advertit Zuckerberg que després de l'aprovació d'aquesta mesura tots dos hauran d'aportar més diners a l'erari públic. "Estic d'acord amb això", ha indicat el jove empresari, en un gest de suport al seu convidat.

L'objectiu del president és reduir el dèficit en quatre bilions de dòlars (2,74 bilions d'euros) en els pròxims 12 anys, apujant els impostos a aquest col·lectiu per no haver de reduir tant la despesa, una proposta que ha estat molt criticada pel congressista republicà Paul Ryan, que aposta per mantenir la càrrega impositiva actual.

En al·lusió a Ryan, el mandatari ha considerat que el seu pla és "molt radical" i "poc valent", ja que preveu retallar la despesa social, especialment la destinada a la sanitat. "Res és més fàcil que carregar el problema a l'esquena de les persones que són pobres, que no tenen poder o que no tenen grups de pressió", ha assenyalat i que ha fet arrencar l'aplaudiment de l'auditori.
Anar al contingut