El president nord-americà, Barack Obama, a l'exterior de la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
El president nord-americà, Barack Obama, a l'exterior de la Casa Blanca. (Foto: Reuters)
Nova York

Obama creu que l'euro sobreviurà però urgeix a prendre "mesures decisives"

El president dels EUA, que depèn de l'economia per a la reelecció, adverteix que els efectes de la crisi europea se seguiran notant durant mesos.

RedaccióActualitzat
El president dels EUA, Barack Obama, ha expressat la seva confiança que l'euro sobreviurà a la crisi del dèficit, però ha urgit els líders europeus a prendre "mesures decisives" per fer-hi front. "No crec que, en última instància, els europeus permetin que l'euro es desfaci. Però hauran de prendre algunes mesures decisives", ha subratllat Obama.

L'economia és el principal escull per a la reelecció d'Obama, que ha advertit els nord-americans que l'economia nord-americana, en recuperació però encara dèbil, seguirà notant els efectes de la crisi europea durant mesos. El president nord-americà, que depèn de l'economia per assegurar-se la reelecció, ho ha dit en un acte de recaptació de fons en un hotel de Nova York. Segons ell, l'economia nord-americana continuarà afrontant "vents en contra durant els pròxims mesos" i ha afegit que la situació a Europa "continua sent un desafiament". 

Obama ha afirmat que tant ell com el secretari del Tresor dels EUA, Timothy Geithner, estan dedicant grans esforços i "gastant una quantitat enorme de temps" a treballar amb els líders europeus.

En els últims mesos, Obama ha urgit en diverses ocasions els líders del vell continent perquè prenguin mesures per controlar la crisi a l'eurozona i evitar el contagi a altres regions del món.

Precisament, Geithner i el ministre alemany de Finances, Wolfgang Schäuble, que es van reunir al nord d'Alemanya, a l'illa de Sylt, van anunciar que cooperaran per estabilitzar l'economia de la zona euro. Tots dos van subratllar la necessitat d'aplicar les reformes acordades a la UE, en un comunicat conjunt en què també van instar a unir esforços, a escala europea i internacional, per aconseguir l'estabilització de l'economia europea.

La trobada entre Schäuble i Geithner, qualificat de "reunió informal de treball" per totes dues parts, es va produir enmig dels esforços multilaterals per canalitzar la crítica situació a la zona de l'euro.
Anar al contingut