El president dels Estats Units, Barack Obama, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
El president dels Estats Units, Barack Obama, en una imatge d'arxiu (Foto: Reuters)
Washington

Obama, Cameron i Sarkozy, partidaris de donar una resposta multilateral a la violència a Líbia

El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha posat en contacte amb els seus homòlegs francès i britànic per tractar la situació que viu Líbia i buscar possibles solucions. Els tres mandataris han reiterat la seva condemna a l'ús de la violència contra la població i han exigit a Moammar al-Gaddafi que respecti les llibertats i els drets humans. Els tres països es mantindran en contacte per pactar possibles mesures. Washington manté obertes totes les opcions, incloses les sancions i les accions militars.

Actualitzat
La Casa Blanca ha posat en marxa la seva maquinària diplomàtica per crear un consens entorn de les mesures que s'han de prendre contra el govern de Gaddafi. Les accions que està duent a terme són "un bany de sang" del tot "inacceptable", va condemnar Barack Obama en un discurs dimecres.

El president dels Estats Units ha començat la ronda de contactes amb els líders de França i el Regne Unit. El president francès, Nicolas Sarkozy, té intenció de demanar una reunió urgent del Consell de Seguretat de les Nacions Unides. Sarkozy ha assegurat que, després de l'adopció per unanimitat d'una declaració de l'ONU el passat dimarts, "són necessàries mesures concretes" per "permetre l'accés immediat d'ajuda humanitària i sancionar els responsables de la violència".

Obama també ha parlat amb el primer ministre britànic, David Cameron. El Regne Unit exigeix a la comunitat internacional que pressioni el govern libi perquè acabi amb la violència. David Cameron ha expressat el seu suport a Obama en la necessitat de buscar solucions i mesures per part de tota la comunitat internacional per acabar amb la violència al país i socórrer la població.
Anar al contingut