La policia deté una dona a qui ha enxampat robant carteres
La policia deté una dona a qui ha enxampat robant carteres

Nova estratègia contra els furts: acumular delictes i que puguin comportar presó

Un nou protocol pretén que els lladres no quedin impunes i reincideixin amb facilitat

Actualitzat

El 60% dels delictes que es cometen a la ciutat de Barcelona són furts, o sigui, robatoris sense violència, i no hi ha conseqüències perquè en ser delictes lleus queden impunes davant la justícia. Això afavoreix la reincidència.

Per mirar de trencar aquest cercle, la Guàrdia Urbana vol aplicar un nou protocol que permeti acumular delictes i pugui comportar presó.

Durant l'any 2017, els furts han crescut un 9% a Barcelona. I són comesos moltes vegades pels mateixos grups, organitzats i reincidents. Com que són delictes lleus, el jutge sempre els deixa en llibertat.

La prova pilot pretén acumular els furts comesos per la mateixa persona en una sola setmana i mirar si superen els 400 euros. Això suposa un delicte més greu que ja podria comportar penes de presó.

Amadeu Recasens és comissionat Seguretat Ajuntament de Barcelona:

"Si parlem de furts, ja no parlem de violència, la quantitat és petita i, a sobre, molt probablement la persona furtada sigui un turista, que el dia del judici no torni a declarar, i això acabi pràcticament en impunitat. El que intentem nosaltres és acabar amb aquesta impunitat."

En les dues setmanes que fa que s'ha posat en marxa la prova pilot, han pogut detenir tres persones, que en diferents furts havien sostret més de 400 euros.

 

 

 

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut