El cost de la corrupció
El cost de la corrupció
Madrid

Només a Moldàvia i a Kosovo es percep més corrupció que a Espanya

Aquest és el resultat de l'última enquesta de l'organització Transparència Internacional, que apunta que el govern espanyol "ha suspès clarament" en la lluita contra la corrupció

RedaccióActualitzat

El govern espanyol suspèn en la lluita contra la corrupció. Així ho recull l'últim Baròmetre Global de la Corrupció presentat per l'organització Transparència Internacional, que considera que només Moldàvia i Kosovo estan pitjor que Espanya a l'hora de percebre la corrupció com a problema. 

El 80% dels enquestats consideren que l'executiu espanyol ho ha fet malament o molt malament en la lluita contra la corrupció, i tot i que són partidaris de denunciar-la, el 35% no ho fa per por de les conseqüències. Manuel Villoria, responsable del baròmetre:

"Els ciutadans espanyols estan indignats i encara creuen que es pot i que s'ha de lluitar contra la corrupció. Però necessita suport, necessita protecció per poder denunciar casos de corrupció. El govern ha suspès clarament."

Els responsanles del baròmetre han destacat que els espanyols tenen un concepte de la corrupció que va mes enllà de pagar suborns, concretament més del 70% posen al mateix sac el clientelisme, les relacions d'amiguisme i els càrrecs triats a dit. L'enquesta es va fer a l'estat espanyol el desembre de l'any passat, coincidint amb el procés electoral.

Anar al contingut