Farindola

4 cadàvers recuperats i una trentena de desapareguts per l'allau a Itàlia

Els bombers no capten senyals dels desapareguts a l'Hotel Rigopiano, a la regió dels Abruços, que ha quedat colgat per la neu

RedaccióActualitzat

Una allau a la regió dels Abruços ha causat nombrosos morts a l'interior d'un hotel de la província italiana de Pescara. Dimecres a la nit, l'hotel va quedar sepultat per una allau provocada pels sismes que van afectar el centre del país.

Hi ha poques esperances de trobar amb vida la trentena de persones que van quedar colgades per l'allau. La recerca de supervivents a l'hotel dels Abruços no ha parat durant tota la nit, però les possibilitats de trobar-hi algú més amb vida disminueixen a mesura que passen les hores. Dijous es van poder recuperar dos cadàvers més i ja són quatre les víctimes mortals. Hi podria haver una trentena de persones colgades sota la neu i la runa.

La gran quantitat de neu que hi havia a la zona va dificultar molt l'arribada de l'equip d'emergències fins a l'hotel. Part de l'equip de rescat va arribar de matinada esquiant a l'establiment, l'Hotel Rigopiano, situat al municipi de Farindola, al massís del Gran Sasso, als Apenins, a 1.300 metres d'altura.

El temps continua dificultant les feines de salvament.

 

Un dels membres de l'equip de rescat ha assegurat que hi ha "molts morts". Per ara han recuperat quatre cadàvers. En el moment de l'allau hi havia una trentena de persones registrades a l'hotel, segons han informat fonts de Protecció Civil de Pescara. Entre la trentena de desapareguts hi hauria almenys dos nens. Els bombers que han pogut entrar a l'edifici afirmen que, de moment, no capten senyals dels desapareguts.

 

Fins ara, només dos supervivents

Els socorristes han trobat dos hostes que havien pogut marxar de l'establiment i que s'havien refugiat en un cotxe. Tenen hipotèrmia. Un d'ells és cuiner i estava de vacances amb la seva dona i els seus dos fills, que estan atrapats a l'hotel. Aquest cuiner ha estat qui, precisament, ha llançat el missatge d'alarma, i ha explicat que, en el moment de l'allau, havia anat a buscar una cosa al cotxe i que la seva família era dins l'edifici.

 

El vestíbul de l'Hotel Rigopiano s'ha omplert de neu, fang i runa. Els vehicles llevaneu, les excavadores i les ambulàncies han començat a arribar a l'establiment després de superar els obstacles que hi havia a la carretera. La tempesta d'aquesta nit ha provocat la caiguda d'avets al mig d'una calçada coberta de neu, que en alguns llocs supera els cinc metres d'altura.

Gentiloni demana el màxim esforç als serveis d'emergència

Les autoritats italianes encara no han facilitat xifres oficials de les víctimes d'aquesta allau. El primer ministre, Paolo Gentiloni, ha demanat incrementar l'esforç dels serveis d'emergència a les zones afectades pels terratrèmols i les allaus, com la que afecta l'Hotel Rigopiano. Gentiloni fa una crida perquè "totes les estructures de l'Estat multipliquin els seus esforços."

El primer ministre ha explicat a Rieti, a la zona afectada pels terratrèmols d'aquest dimecres, que els equips d'emergència estan treballant a contrarellotge retirant les grans quantitats de neu que s'acumulen a les carreteres i que mantenen aïllats alguns pobles que no tenen electricitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut