Imatge d'uns pastissos de xocolata als quals Nestlé traurà, molt aviat, el 40% del sucre sense alterar el gust per tal de lluitar contra l'…
Imatge d'uns pastissos de xocolata als quals Nestlé traurà, molt aviat, el 40% del sucre sense alterar el gust per tal de lluitar contra l'obesitat
Barcelona

Nestlé reduirà un 40% el sucre de la xocolata per lluitar contra l'obesitat

El 2015, el 49,3% de la població tenia excés de pes segons l'Enquesta de Salut de Catalunya

RedaccióActualitzat

Un dels problemes de salut més extensos i més preocupants en els últims temps és l'obesitat. En concret, un 49,3% de la població adulta tenia, durant l'any 2015, un excés de pes segons l'Enquesta de Salut de Catalunya. El sector alimentari té, sens dubte, un gran repte al davant. El grup mundial més gran d'aliments processats, Nestlé, ha anunciat que el 2018 reduirà fins a un 40% el sucre de la xocolata i els productes de confiteria sense alterar-ne el gust.

Els investigadors de la companyia asseguren que han trobat un mètode per canviar l'estructura de les molècules de sucre. L'empresa ha explicat que ha aconseguit que cada partícula de sucre es dissolgui més ràpidament a la llengua però mantenint la dolçor, de manera que cal posar menys sucre.

Aquest anunci coincideix amb el fet que la Generalitat i el govern espanyol han fet saber que establiran un impost sobre les begudes ensucrades en els pròxims pressuposts per augmentar la recaptació i alhora preservar la salut pública.

Anar al contingut