Milers de manifestants i, al fons, les forces de seguretat (Reuters)
Milers de manifestants i, al fons, les forces de seguretat (Reuters)
Caracas

Moren dos estudiants i un soldat durant les manifestacions massives a Veneçuela

Aquest dijous continuaran les mobilitzacions contra Maduro enmig d'un conflicte civil que s'agreuja

RedaccióActualitzat

Dos estudiants i un soldat han mort per arma de foc a Veneçuela el dia que han coincidit dues grans manifestacions oposades als carrers de Caracas. A més, hi ha hagut centenars de detinguts. L'oposició acusa el govern de Nicolás Maduro d'antidemocràtic i els chavistes diuen que l'oposició està tramant un cop d'estat. La tensió no s'aturarà perquè els líders opositors han fet una crida a seguir amb les protestes aquest dijous.

Les últimes víctimes són un noi de 17 anys que va rebre un tret a Caracas, i una noia de 24 que va caure abatuda quan es manifestava a l'oest del país. L'oposició denuncia que el règim ha repartit armes entre els chavistes perquè facin la feina bruta a la policia i als militars, que fan servir gasos lacrimògens i perdigons en la repressió. Fonts del govern de Maduro també asseguren que els manifestants han matat un soldat a la perifèria de la capital.

 

 

El president Nicolás Maduro i els seus seguidors celebraven els 207 anys de la independència de Veneçuela de la corona espanyola. També el fet d'haver frenat un suposat imminent cop d'estat liderat per l'oposició, amb el president del Parlament, Julio Borges, al capdavant. Maduro l'acusava:

"Ets el cap del cop d'estat. Després no et queixis quan arribi la justícia fins a tu. Estic decidit a defensar la meva pàtria i a defensar el poble!"

Un cop d'estat de l'oposició al costat dels Estats Units, destacava el president veneçolà. I la reacció de Washington en veure la repressió contra els antichavistes per part de la policia ha estat alertar que Maduro està violant la Constitució.

 

 

La manifestació d'aquest dimecres contra el govern s'havia batejat com "la mare de totes les marxes", un dia per demostrar la potència opositora però que la contundència policial ha reprimit. Miguel Pizarro, diputat opositor.

"Som majoria! Som molts més! I aquest país, encara que ells no vulguin, el canviarem!"

El president de Veneçuela ha demanat als seus seguidors que es preparin per anar a les urnes a guanyar la darrera batalla contra l'oposició. Però, sense una data concreta, el país sud-americà viu en un carreró sense sortida que ja ha deixat 8 morts en 20 dies.

♦ La tensió augmenta abans de les grans mobilitzacions a Veneçuela

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut