Mor l'actriu i cantant Nati Mistral als 88 anys

Havia interpretat en nombroses ocasions personatges de Federico García Lorca i va ser la primera cantant espanyola a actuar a la BBC

Actualitzat

Aquest diumenge ha mort la cantant i actriu Nati Mistral, als 88 ays. 

Artista polifacètica, es va dedicar al teatre durant més de 50 anys de carrera. Als escenaris havia interpretat tots els gèneres teatrals: drama, comèdia, sarsuela i teatre clàssic. Entre les seves interpretacions més recordades hi ha "Medea", "La Celestina" o "Divinas palabras".

Va compaginar el teatre amb aparicions al cinema i amb la seva carrera musical. A Nati Mistral se la considera una pionera dels musicals espanyols i es va fer famosa per cantar cobles. 

Va debutar a la companyia del Teatro Español quan era petita i va guanyar el seu primer premi amb 15 anys. Cinc anys més tard va fer la primera gira europea. Mistral va treballar al cinema entre el 1946 i el 1980.

Entre els múltiples premis que va rebre, hi ha la Medalla d'or de les Belles Ars i el Premi Nacional de Teatre.

Nati Mistral era coneguda pel seu temperament i per dir sempre el que pensava, i no amagava la seva simpatia pel règim franquista. Es definia de dretes i s'autoqualificava d'història viva d'Espanya.

Fa uns mesos va tenir un infart cerebral.

Anar al contingut