Nova York

Mor l'actor nord-americà Tony Curtis als 85 anys d'un infart

L'actor nord-americà Tony Curtis ha mort d'un infart als 85 anys a la seva residència de Las Vegas, segons ho ha confirmat la seva filla, la també actriu Jamie Lee Curtis, a la pàgina web Entertainment Tonight. L'artista va ser hospitalitzat al juliol a causa de problemes respiratoris. Amb una llarga trajectòria cinematogràfica darrere, Curtis va ser protagonista de nombroses comèdies, sobretot entre la dècada dels 50 i 60, com la coneguda "Ningú no és perfecte", el clàssic de Billy Wilder, on va compartir escena amb Jack Lemmon. Tony Curtis també serà recordat per les seves interpretacions a "Espàrtac" o "La carrera del siglo".

Actualitzat
Tony Curtis, un dels dandis de l'època daurada del cinema nord-americà, quedarà per sempre lligat a la pel·lícula 'Ningú no és perfecte', el clàssic de Billy Wilder, on compartia escena amb Jack Lemmon, enfilat dalt d'unes sabates de taló i empolainat amb un vestit i una perruca de senyora, i amb la "sex symbol" del moment, la voluptuosa Marilyn Monroe.
De fet, a la vida real Tony Curtis també va mantenir una relació amb Marilyn quan l'actriu tenia només 19 anys.

Tony Curtis es deia de veritat Bernard Schwartz. Era fill de jueus hongaresos que van emigrar a Nova York i va néixer al 3 de juny del 1925 al Bronx de Nova York. Al llarg de la seva carrera, Curtis, un seductor amb nòvies espectaculars, va intervenir en més d'un centenar de pel·lícules, algunes de culte.

Fora de la pantalla també era un seductor. Es va casar sis vegades. La seva primera dona va ser la protagonista de "Psicosis", l'actriu Janet Leigh, amb qui va estar casat 11 anys i va tenir dues filles: les actrius Kelly Curtis i Jamie Lee Curtis. Ara estava casat amb la model Jill Vandenberg, 45 anys més jove que ell.

Curtis va visitar Espanya fa deu anys per rebre el premi honorífic La General per la seva carrera cinematrogràfica en el Festival Internacional de Sitges. I en aquella ocasió va dir: "El cinema em continua agradant, perquè és la meva vida. Estic fet de celuloide."
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut