Sharon Jones
Sharon Jones
Washington

Mor la cantant de soul nord-americana Sharon Jones després de lluitar contra un càncer de pàncrees

Només feia 15 anys que havia publicat el seu primer disc amb la banda The Dap-Kings i des de llavors era una assídua a Barcelona amb concerts a sala la Boite, l'Apolo o el Palau de la Música Catalana

RedaccióActualitzat

La cantant de soul nord-americana Sharon Jones, que va saltar a la fama amb la formació The Dap-Kings, ha mort aquest divendres als 60 anys deprés de lluitar contra un càncer de pàncrees, segons ha declarat el seu agent aquest dissabte:

"És amb gran tristesa que anunciem la mort de Sharon Jones ahir a la nit després d'una lluita heroica contra el càncer de pàncrees. Ha estat envoltada i ha rebut el suport de la seva família, i també dels Dap-Kings."

Sharon Jones va néixer a Augusta, Geòrgia, i va començar a cantar a les esglésies. Va cantar en un cor de gòspel, i no es va poder estrenar en el mon discogràfic fins ben gran.

Només feia 15 anys que havia publicat el seu primer disc amb la banda The Dap-Kings. Des de llavors era una assídua a Barcelona amb concerts a sala la Boite, l'Apolo o, el més recent, ara fa només un parell d'anys al Palau de la Música Catalana.

Un documental llançat el 2015 per Barbara Kopple, "Miss Sharon Jones", explica la història de la diva i inclou la seva lluita contra el càncer de pàncrees diagnosticat el 2013.

El seu era un soul vitalista i energètic, de tradició clàssica com el d'Aretha Franklin i Ottis Redding. Sovint comparada amb James Brown, "la reina del funk" havia col·laborat amb artistes com Lou Reed o Amy Winehouse, en el seu últim album "Black to black".

L'àlbum "Give the people what they want" que va publicar amb The Dap-Kings va ser nominat als premis Grammy el 2014 en la categoria Millor Àlbum de Rhythm and Blues. El seu últim disc,  "It's a holiday soul party", va sortir el 2015.

Anar al contingut