Juan Gabriel en una imatge del 2009 (Reuters)
Juan Gabriel en una imatge del 2009 (Reuters)
Santa Monica

Mor d'un infart el cantant i compositor mexicà Juan Gabriel

Amb una carrera musical de quaranta anys i amb més de cent milions d'àlbums venuts, és l'autor d'èxits de Rocío Dúrcal o Isabel Pantoja

Actualitzat
El cantant i compositor mexicà Juan Gabriel ha mort als 66 anys, a causa d'un infart, a casa seva, a Santa Monica, a l'estat nord-americà de Califòrnia. Conegut com El Divo de Juárez i considerat un dels grans ídols de la música llatina, havia actuat divendres i tenia programat continuar la gira amb un concert a l'estat de Texas.

Juan Gabriel era el nom artístic d'Alberto Aguilera. Havia nascut l'any 1950 en una família de pagesos a l'estat de Michoacán i va viure una gran part de la infantesa a Ciudad Juárez, on va començar la seva carrera.  

A la dècada dels setanta va tenir grans èxits amb les seves cançons, que ocupaven les llistes de popularitat a Mèxic, l'Amèrica Llatina i els Estats Units.

La Societat d'Autors i Compositors de Mèxic el considera l'autor amb més cançons registrades; en té gairebé 1.500.

Al marge de la seva carrera de solista, Gabriel va compondre per a cantants de tot el món. Destaca especialment la seva relació amb Rocío Dúrcal, que va convertir en èxits les cançons que ell li va fer, i també Luis Miguel o Isabel Pantoja han cantat cançons seves.
Anar al contingut