Barcelona

Montilla diu que els tràmits per internet igualen els drets dels ciutadans

Els prop de 1.000 tràmits que es poden resoldre amb l'administració catalana es troben en una oficina virtual d'accés per internet. A més, prop de 160 d'aquests tràmits es poden resoldre del tot per aquesta via. La importància que el govern atorga al projecte es fa pal·lesa amb la decisió que el nou instrument l'hagi presentat el president de la Generalitat, José Montilla.

Actualitzat
A partir d'avui, es dóna per oberta l'Oficina Virtual de Tràmits que el govern català ha posat en funcionament al seu portal Gencat, com ha explicat el 3cat24.

Montilla ha assegurat que la nova oficina virtual "iguala en drets" tots els ciutadans i s'hi ha referit com un dels projectes emblemàtics per modernitzar l'administració a Catalunya. També ha destacat que la nova eina facilita la tramitació a les empreses i als emprenedors, "perquè puguin ser més competitius".

Les empreses poden resoldre diversos tràmits per internet, des de les comunicacions d'accidents laborals fins una subscripció als avisos de noves licitacions de projectes públics.

A més, ha recordat que aquesta oficina era un dels 30 compromisos que el govern va adquirir per a l'any 2010 en un acord firmat amb els agents socials el 21 de desembre. Montilla ha afirmat avui que la posada en marxa d'aquesta oficina de tràmits virtuals demostra un esforç de "modernització, de transparencia i d'acostament del govern a la ciutadania".

Anar al contingut