Milers de persones protestant al centre Barcelona (Reuters)
Milers de persones protestant al centre Barcelona (Reuters)
Barcelona

Milers de persones surten al carrer contra la intervenció de seus del govern

Les concentracions s'han repetit davant diverses conselleries, i la més multitudinària ha aplegat 40.000 persones a l'entorn de la Rambla de Catalunya

RedaccióActualitzat

Des que s'han tingut les primeres notícies de l'entrada de la Guàrdia Civil en diverses seus de la Generalitat ha anat creixent el nombre de persones que s'hi han concentrat en suport del govern i en defensa del referèndum de l'1 d'octubre. 

El lloc on s'han congregat més ciutadans ha estat la Rambla de Catalunya, davant de la conselleria d'Economia. Segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s'hi han aplegat 40.000 persones.

A mitjanit, l'ANC i Òmnium han demanat a la gent que tornés tranquil·lament cap a casa i els han emplaçat a tornar-se a mobilitzar aquest dijous al migdia a l'Arc de Triomf. A aquella hora, la protesta encara era massiva, tot i que menys que al vespre. I, de fet, centenars de persones han mantingut el bloqueig a les portes del Departament. 

 

De matinada hi ha hagut moments de tensió quan els Mossos han carregat per obrir espai per permetre que la Guàrdia Civil sortís de l'edifici, i una persona ha quedat ferida. Alguns manifestants també han llançat ampolles d'aigua als agents. La persona ferida ha pogut pujar a l'ambulància que se l'ha endut pel seu propi peu. Al voltant de les tres de la matinada, cinc agents de la Guàrdia Civil vestits de paisà han sortit de la conselleria, però encara quedaven agents a l'interior.

Alguns d'aquests agents han sortit, vestits d'uniforme, una estona més tard. Increpats per part dels manifestants que encara queden davant de la conselleria, el que han fet aquests agents ha estat comprovar l'estat dels cotxes. Paral·lelament, un gos de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra ha estat revisant aquests vehicles. 

Tret d'aquests incidents de matinada, la concentració ha estat pacífica, amb càntics i música. Les persones concentrades han ocupat la Rambla de Catlaunya entre la Ronda Universitat i el carrer Diputació i també la Gran Via des de Passeig de Gràcia fins a Balmes, que han quedat tallats al trànsit:

 

 

 

Els manifestants han portat clavells blancs i vermells i els han col·locat damunt dels cotxes de la Guàrdia Civil. 

 

 

 

A mitja tarda, alguns ciutadans han començat a portar aigua i menjar als concentrats, molts dels quals hi eren des de primera hora del matí.

 

Entre les persones que s'han concentrat davant la conselleria d'Economia: Lluís Llach, Jordi Cuixart -president d'Òmnium Cultural-, Jordi Sànchez -president de l'ANC- i Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés dels Diputats.  

S'han sentit crits de "Votarem" quan el vicepresident Junqueras ha arribat a la conselleria passades les quatre de la tarda acompanyat de Sánchez i Romeva.

Al matí, Tardà a fet una crida a la resistència cívica i pacífica:


 

 

 

Un altre punt de concentració ha estat davant la conselleria d'Exteriors. Un centenar de persones han bloquejat la sortida de dos vehicles de la Guàrdia Civil, fins que pels volts de les sis de la tarda s'han desallotjat els concentrats que n'obstaculitzaven el pas. A la una hi han acabat els registres.

Al matí, el sindicat Comissions Obreres també s'ha mobilitzat contra la intervenció de seus del govern i ha tallat la Via Laietana:

 

 

La Via Laietana ha estat l'escenari dels moments de més tensió, davant del departament de governació de la Generalitat, quan un grup de persones han bloquejat un comboi de la Guàrdia Civil. Finalment els agents, a empentes, han aconseguit retirar els manifesdtants i han pogut fer un passadís perquè els vehicles policials poguessin sortir del bloqueig. 

 

Un altre punt on els ciutadans s'han concentrat contra la persecució de l'exterior de la conselleria d'Afers Socials

 

 

 

I també davant l'Institut Català de Finances.

 


 

A l'exterior del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), s'hi han mobilitzat els treballadors: 

 


 

També la Diagonal ha estat tallada, durant una hora, a la zona universitària, quan professors i estudiants han interromput el trànsit en suport de les institucions catalanes i per protestar per l'ofensiva contra l'1-O. 

 


 

Des de primera hora, les entitats sobiranistes havien fet diverses crides a la mobilització ciutadana:

Assemblea Nacional Catalana:

 

Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC):

 

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural:

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut