Barcelona

Millo celebra que el Consell de Garanties "ha escapçat la columna vertebral" del procés

Exigeix que CiU i ERC assumeixin el dictamen i no intentin "fer trampa"

Actualitzat

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha celebrat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que "escapça" el procés sobiranista impulsat per CiU i ERC, perquè ha tombat una gran part de les esmenes sobre les estructures d'estat que es plantejaven a la llei d'acompanyament dels pressupostos del 2015.

"Les sis esmenes de les estructures d'Estat eren la columna vertebral del pacte entre CiU i ERC per transitar del 9-N al 27-S. Ara ja sabem que aquest camí no es pot fer. És, per tant, el moll de l'os del procés que queda escapçat", ha dit.

En roda de premsa en la cambra catalana ha exigit a CiU i ERC que assumeixin el dictamen i retirin les esmenes impugnades, i no facin "trampa" intentant convenir-les per camuflar-les.

Els populars havien estat els impulsors del dictamen, perquè consideren que aquestes estructures eren contràries a la Constitució i a la norma catalana. Per això, després de recordar que el ponent de l'informe és l'exsecretari general d'ERC, Joan Ridao, ha sostingut que el Consell ha frenat el camí acordat entre les dues formacions per transitar fins al 27-S:

"El vaixell del separatisme impulsat per CiU i ERC ha embarrancat. Fa mesos que estava enrocat, però ara ja sabem que el seu naufragi està assegurat."

En declaracions al programa de TV3 ".Cat", Francesc Homs no considera negatiu el dictamen i ha assegurat que continuaran treballant amb aquelles estructures d'estat de les quals el govern té competències.

"Un cop de porta no ho és, en cap cas. La qüestió és saber identificar bé quines coses en el marc vigent ja es poden fer, i quines cal preparar-les, tenir-les a punt."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut