En la pancarta que ha encapçalat la marxa s'ha pogut llegir "No passaran. El feixisme vol emmordassar al poble. Madrid serà la tomba del f…
La pancarta que ha encapçalat la manifestació. (Foto: EFE)
Madrid

Milers de persones intenten envoltar el Congrés en una marxa que acaba amb càrregues i ferits a Atocha

La mobilització Envolta el Congrés, convocada per la Coordinadora 25S per expressar el seu rebuig a l'avantprojecte de llei de seguretat ciutadana, ha derivat en una marxa pel centre de Madrid. Després d'una protesta pacífica, un grup d'unes cent persones ha protagonitzat aldarulls a Atocha que han acabat amb càrregues policies, diversos ferits i almenys tres detinguts.

RedaccióActualitzat

Milers de persones han participat a Madrid en la mobilització "Envolta el Congrés", convocada per la Coordinadora 25S per expressar el seu rebuig a l'avantprojecte de llei de seguretat ciutadana. Els participants han tractat d'arribar a la Cambra Baixa per la part posterior i amb aquest objectiu han tallat el trànsit a la plaça de la Cibeles i el mític carrer Alcalá.

La protesta ha començat a les 19.00 als voltants del Congrés, però passades les 20.00 s'ha dirigit a la plaça de Cibeles. En arribar-hi, la marxa improvisada ha pujat pel carrer Alcalá en direcció a Sol, on s'han viscut alguns moments de tensió per la gran afluència de gent concentrada en el cor de Madrid. Després del seu pas per Sol, la manifestació ha continuat pel carrer Carretes i per Atocha, on finalment s'han produït seriosos aldarulls que han acabat amb diversos ferits i almenys tres detencions.

Durant les primeres hores, els manifestants han marxat pacíficament darrere d'una pancarta en què s'ha pogut llegir "No passaran. El feixisme vol emmordassar el poble. Madrid serà la tomba del feixisme".

Càrregues policials a Atocha

Sobre les nou de la nit, la Policia Nacional ha carregat contra els manifestants al carrer Atocha, a l'altura del carrer Sant Sebastià. La reacció s'ha produït després que un grup d'unes cent persones ha començat a donar cops a un cotxe de la policia municipal que s'ha vist sorprès. Els antiavalots, que seguien els passos dels manifestants des del carrer Neptú, han començat a carregar i aquests han respost amb llançament d'ampolles. La zona s'ha convertit, llavors, en un camp de batalla i els tècnics del SEM han hagut d'atendre tant manifestants com alguns agents de policia.

A la plaça de l'Àngel s'ha destrossat mobiliari urbà de les terrasses i s'han bolcat contenidors de vidre. Davant d'aquesta situació, els locals de la zona han començat a tancar.

Durant la protesta s'ha corejat el lema "la veu del poble no és il·legal", en al·lusió a la manifestació, que no comptava amb el permís de la delegació del govern.

 

 

Anar al contingut