Barcelona

Milers de persones clausuren a la Model la Setmana per la Llibertat d'Expressió

Pablo Hasél i Valtonyc, condemnats a penes de presó, entre els artistes que actuen aquest diumenge

RedaccióActualitzat

Milers de persones han participat avui en els actes de cloenda de la Setmana per la Llibertat d'Expressió, que s'han fet al voltant de l'antiga presó Model de Barcelona.

Durant tot el dia, quatre escenaris han acollit una fira popular, un festival de música i diversos debats, organitzats la plataforma No Callarem.

Entre els artistes que han actuat hi ha els rapers Pablo Hasél i Valtonyc, condemnats a penes de presó per algunes de les seves lletres.

 

En declaracions a TV3, Hasél s'ha mostrat convençut que, malgrat el recurs que ha presentat contra la seva sentència, acabarà estant cinc anys i mig a la presó.

També ha explicat que el suport ciutadà i d'altres artistes "dona molts ànims", però alerta que "cal sumar encara molt més per poder fer mal a l'Estat i que s'ho pensi dues vegades abans d'empresonar-nos".

 

Valtonyc, que està pendent d'un recurs al Tribunal Constitucional, també pensa que entrarà a la presó. De tota manera, s'ha mostrat "molt animat i molt content de veure que la gent s'ha pres això [el seu cas i altres] com un atac col·lectiu" contra la "llibertat d'expressió que ens ha costat conquerir i que no hem de perdre".

 

En total, a la jornada final de la Setmana per la Llibertat d'Expressió hi han participat una trentena d'artistes i grups, com Núria Graham, Joan Colomo i Mishima.

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha intervingut en la taula rodona "Veus contra la repressió", juntament amb Txell Bonet, parella de Jordi Cuixart, i Diana Riba, que ho és de Raül Romeva, i experts en drets humans.

 

Mauri ha assegurat que "l'única manera que té l'Estat espanyol de mantenir l''statu quo' és reprimint la dissidència" i ha alertat que "la repressió afecta tothom, votis el que votis i pensis el que pensis".

Un altre dels actes convocats és un debat amb la participació de la filòsofa Marina Garcés, la periodista Magda Bandera i l'actor madrileny Willy Toledo.

 

En declaracions a l'agència EFE, Toledo ha explicat que hi participa "perquè cal plantar cara a aquest règim borbònic, franquista que utilitza tots els mitjans de repressió al seu abast".

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut