Roma

Milà reparteix tests per detectar si els fills es droguen

Més de 3.800 famílies d'un barri de Milà, al nord d'Itàlia, rebran gratuïtament en els pròxims dies un test per detectar si els seus fills es droguen. La prova, facilitada per l'Ajuntament de la ciutat, funciona com la de l'embaràs, mitjançant una mostra d'orina que pot revelar restes de cocaïna, amfetamines, opiacis i marihuana, encara que el consum d'aquesta última substància està despenalitzat a Itàlia. La regidora de Salut de l'Ajuntament ha indicat que l'acció entre les famílies amb fills de 13 a 17 anys no pretén ser una mesura policial, sinó informar les famílies. Amb els tests, les famílies rebran llibres amb informació sobre els problemes relacionats amb les substàncies estupefaents.

Actualitzat

La iniciativa, amb un pressupost de 3.000 euros, es circumscriurà a aquesta zona de la ciutat i en un any s'estendrà a tota la ciutat. La regidora de Salut de l'Ajuntament de Milà, Carla de Albertis, ha indicat que amb l'acció no es pretén exercir cap mesura policial, sinó informar les famílies dels hàbits dels seus fills.

Els pares rebran també un llibre amb informació sobre els problemes lligats a la droga, ja que "la família ha de convertir-se en centre de diàleg, informació i prevenció", ha destacat De Albertis.

No obstant, la iniciativa ha rebut crítiques de grups de l'oposició que han assenyalat que "no és així com es resol un problema tan greu com el de la droga". A la ciutat de Milà, un 48% dels joves d'entre 13 i 17 anys consumeixen drogues, segons les dades publicades pel diari "La Stampa".

Anar al contingut