Madrid

Microsoft es gastarà més de 1.000 milions de dòlars per arreglar les deficiències detectades a la Xbox

Microsoft s'haurà de gastar més de 1.000 milions de dòlars per arreglar els problemes de la Xbox 360. La companyia reconeix un nombre innacceptable de reparacions de la seva consola de nova generació Xbox 360. Les queixes dels usuaris s'han estès per internet i Microsoft ha decidit substituir o reparar els aparells defectuosos, pagar les despeses de reparació que ja hagin assumit els clients i ampliar fins a tres anys la garantia de l'aparell.

Actualitzat
El gegant informàtic Microsoft patirà càrregues extraordinàries d'entre 1.050 i 1.150 milions de dòlars (772 i 842 milions d'euros) relacionades amb la reparació d'errades tècniques de la consola Xbox 360, que es comptaran en els resultats del trimestre fiscal que va acabar el 30 de juny, ha informat la companyia en un comunicat.

Microsoft assenyala que davant de l'"inacceptable" nombre de reparacions de les consoles Xbox X-360, la companyia ha fet extenses investigacions sobre les possibles fonts de les errades que hi ha en el maquinari.

Després de les investigacions pertinents, Microsoft afirma que ha identificat un cert nombre de factors que poden causar problemes en el maquinari, indicats per tres llums intermitents de color vermell. Microsoft ha fet millores en la consola per evitar aquesta incidència en el futur i a més estendrà la seva garantia a tres anys tant en els aparells existents com en els nous.

"Qualsevol aparell que hagi experimentat una errada general del maquinari que es manifesta a través de tres llums vermells intermitents serà cobert per una garantia de tres anys des de la data de compra", afegeix Microsoft.

El president de la divisió d'entreteniment i dispositius, Robbie Bach, ha demanat "les disculpes més sinceres als seus clients per la 'frustració' que puguin haver causat aquests problemes tècnics"

La companyia assumeix tota la responsabilitat de la reparació o reemplaçament de qualsevol dels aparells afectats per aquesta errada, incloses les despeses de desplaçament, ha afirmat el gegant informàtic.

A més, l'empresa reemborsarà als clients l'import que han pagat per les reparacions fetes a les consoles que van tenir aquesta errada de maquinari anteriorment.
Anar al contingut