Brussel·les

Microsoft es compromet a cedir dades als seus rivals

Microsoft i la Comissió Europea han tancat la disputa legal que els enfrontava des de feia gairebé nou anys. Totes dues parts han arribat a un acord pel qual Microsoft es compromet a subministrar la informació necessària a la competència perquè pugui fer programes compatibles amb el seu sistema operatiu Windows. El canvi d'actitud del gegant informàtic arriba un mes després que el Tribunal de la Unió Europea li va confirmar una multa rècord de 500 milions d'euros per abús de posició dominant.

Actualitzat
Tres anys i mig després que la Comissió Europea la va condemnar per abús de posició dominant, finalment les dues entitats han arribat a un acord. Microsoft, el gegant nord-americà, es compromet a subministrar la informació necessària perquè la competència pugui fer programes compatibles amb el seu sistema operatiu Windows.

Qui en sortirà beneficiat serà el consumidor, que disposarà de productes millors i més barats. El canvi d'actitud de Microsoft es produeix un mes després que Brussel·les va ratificar la multa rècord de 500 milions d'euros per abús de poder.

La Comissió Europea vigilarà el comportament futur de l'empresa i no descarta imposar més sancions.
Anar al contingut