El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, es trobarà amb Trump les pròximes setmanes
El president de Mèxic, Enrique Peña Nieto, es trobarà amb Trump les pròximes setmanes

Mèxic i el Canadà s'ofereixen a Donald Trump per parlar del futur

També els musulmans dels EUA han enviat un missatge conciliador, després que el futur president amenacés durant la campanya de no deixar entrar musulmans al país

RedaccióActualitzat

Entre les reaccions internacionals a la victòria de Donald Trump, en destaquen les dels dos veïns dels Estats Units: Mèxic i el Canadà. El primer ministre canadenc, Justin Trudeau, molt allunyat ideològicament de Trump, ha dit que espera treballar amb el futur president nord-americà, mentre que el president mexicà, Enrique Peña Nieto, ha explicat que tots dos ja han parlat per telèfon i que han quedat per trobar-se abans de la presa de possessió de Trump:

Enrique Peña Nieto: "S'obre un nou capítol en la relació de Mèxic i els Estats Units que implicarà un canvi, un repte, però també, cal dir-ho, una gran oportunitat. Vaig acordar amb el president electe reunir-nos durant el període de transició per definir de manera clara el rumb que haurà de prendre la relació entre els dos països."

Justin Trudeau: "Tots dos països compartim un objectiu. Continuarem treballant amb la resta del món i amb els nostres veïns. I jo treballaré amb l'administració del president electe Trump per avançar de manera positiva, no només per als canadencs i nord-americans, sinó per al món sencer."

Durant les campanyes Donald Trump va provocar alarma entre la comunitat musulmana del seu país perquè va amenaçar de prohibir l'entrada de musulmans als Estats Units. Davant la seva victòria, representants de la comunitat islàmica nord-americana s'han mostrat conciliadors i esperen que vetlli per la convivència entre les diferents confessions. Ho ha dit Ilhan Cagri, portaveu del Consell d'Afers Musulmans:

"Acceptem els resultats de les eleccions perquè creiem en els principis de la democràcia i un traspàs de poders pacífic. Hem d'acceptar la presidència al marge de qui l'ocupi i hem d'implicar-hi tots els nord-americans, independentment de la seva raça, religió o preferències polítiques."

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut