Barcelona

Més de mil "indignats" es manifesten a Barcelona en protesta per les detencions

Més de mil membres del moviment 15-M s'han manifestat aquest dijous al vespre pel centre de Barcelona per exigir llibertat per als detinguts pel bloqueig del Parlament del 15 de juny. Després de concentrar-se a la plaça de Catalunya, els "indignats" han començat un recorregut improvisat i desordenat cap al Palau de Justícia, al passeig Lluís Companys, per exigir la llibertat sense càrrecs dels detinguts. La marxa ha passat per davant de la Conselleria d'Interior i la Borsa, amb pancartes amb lemes com "Llibertat d'expressió i de manifestació" o "Cremarem el Parlament".

Actualitzat
La protesta ha començat a les set del vespre la plaça de Catalunya, on han aprovat en assemblea fer "una cercavila perquè la policia es torni boja" i acabar la protesta davant del Palau de Justícia. L'acció ha arribat després que, aquest dijous al migdia, els Mossos d'Esquadra han irromput a la Ciutat de la Justícia per detenir-hi sis dels acusats de l'assetjament dels parlamentaris.

Els "indignats" s'han dirigit cap a la seu de la Conselleria d'Interior i la Borsa de Barcelona, on s'han sentit crits demanant la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, i contra el capitalisme. Després han fet cap a la plaça Tetuan, però pel camí la marxa ha perdut assistents i, finalment, la protesta s'ha dissolt en arribar a l'Arc de Triomf, al costat del Palau de Justícia, on ja només hi havia un centenar de persones.

Durant la manifestació s'han viscut moments de tensió també amb els periodistes, perquè els indignats no volien que les càmeres els gravessin.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut