Nova York

Més de 60 detinguts a Nova York en la protesta per la mort d'un jove negre a Baltimore

Coincidint amb la segona nit de toc de queda a Baltimore, un testimoni assegura a "The Washington Post" que va sentir com Freddie Gray es feia cops ell mateix mentre era al furgó policial

Actualitzat

Les protestes a Baltimore per la mort del jove negre Freddie Gray sota custòdia policial s'han escampat a d'altres ciutats dels Estats Units. A Nova York, les últimes hores, hi ha hagut més de 60 detinguts. La protesta estava convocada a Union Square i, segons mitjans locals, s'ha estès per zones properes, enmig d'un fort desplegament policial. 

També s'han fet marxes similars en d'altres grans ciutats del país, com ara la capital, Washington, on els manifestants han arribat fins a les proximitats de la Casa Blanca. Però també Boston, Seattle i Denver s'han sumat a les protestes.

Baltimore s'ha convertit en l'últim focus de les protestes contra la brutalitat policial i el racisme als EUA després que Freddie Gray, un noi de 25 anys afroamericà, va morir a causa d'una ferida a la columna mentre es trobava sota custòdia policial.  

Freddie Gray es va autolesionar?

Ara bé, qui va causar les ferides a Freddie Gray? Fins ara les sospites es dirigien cap a la policia, i d'aquí vénen les protestes, però, coincidint amb la segona nit del toc de queda a Baltimore, una informació publicada pel diari "The Washington Post" cita el testimoni d'un detingut que era al mateix vehicle policial que la víctima i que diu que el jove s'hauria autolesionat. De fet, el testimoni diu que "va sentir" com Freddie Gray es feia cops mentre era al furgó policial, però no ho va veure, ja que no eren al mateix espai.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut