Pequín

Més de 100 milions de xinesos afectats per la neu

Fins a 105 milions de persones s'han vist afectads per les fortes nevades dels últims dies al centre i sud de la Xina. Un portaveu oficial del govern fins i tot ha arribat a dir que es tracta d'un "desastre nacional sense precedents" pel nombre d'afectats que el mal temps ha provocat. Fins ara, 1,6 milions de persones han hagut de deixar les seves cases. Per evacuar-los i intentar restablir l'ordre, 150.000 soldats i un milió de policies estan treballant a les zones més afectades. De moment, se sap que les nevades han provocat la mort d'una seixantena de persones.

Actualitzat

Les pitjors nevades que es recorden a la Xina han provocat el desplaçament de centenars de milers de persones i encara ara, quasi un milió esperen ser reallotjades. "Amb l'ajuda de l'Excèrcit d'Alliberació Popular creiem que podem fer els treballs necessaris", ha explicat el portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors, Liu Jiantxao, per a evacuar els afectats i retirar la neu de les vies de comunciació.

Totes les xifres són de gran magnitud. Hi ha hagut desenes de morts i s'han ensorrat 149.000 cases pel pes de la neu. Les estacions de ferrocarril són alguns dels punts on hi ha hagut més caos, com la de Canton, on segons el diari "South China Morning Post",on 800.000 persones s'esperen per agafar un tren. A més, 30 milions de xinesos han perdut la comunicació via mòbil.

Segons el centre climatològic nacional, les fortes nevades podrien ser efecte del fenomen metereològic conegut com "La nena", que comporta l'arribada de climes àrtics a zones càlides del planeta.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut