La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, prenent un cafè amb la cancellera alemanya, Angela Merkel
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, prenent un cafè amb la cancellera alemanya, Angela Merkel (Foto: EFE)
Berlín

Merkel manifesta a Sáenz de Santamaría la seva preocupació per l'atur juvenil a Espanya

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha expressat a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, la seva preocupació per l'elevada taxa d'atur juvenil a Espanya i la disposició d'Alemanya a ajudar a la introducció del sistema dual de formació professional.

Actualitzat
La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha expressat a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, la seva preocupació per l'elevada taxa d'atur juvenil a Espanya i la disposició d'Alemanya a ajudar a la introducció del sistema dual de formació professional. La vicepresidenta del govern espanyol ha informat sobre la reunió amb Merkel en una trobada posterior amb els mitjans, en què ha recordat que les autoritats espanyoles han posat en marxa un programa per fomentar l'ocupació juvenil, així com un altre de crèdits per a les pimes.

Sáenz de Santamaría ha dit que en la seva conversa amb la cancellera alemanya "han contrastat el ritme de les reformes a Espanya" i ha subratllat que el govern alemany aprecia els esforços fets, que "han permès guanyar credibilitat". Després d'explicar que Merkel s'ha afegit al cafè del dinar de treball que tenia amb el ministre federal de la Cancelleria, Ronald Pofalla, ha detallat que les converses s'han centrat també en els preparatius per a la pròxima cimera de la unió europea, a mitjans d'aquest mes a Brussel·les.

En aquest tema, Sáenz de Santamaría ha dit que el més important és "avançar en les reformes" de la unió monetària i ha subratllat que en les reunions del Consell de la UE s'abordaran temes d'interès per a Espanya. Segons la vicepresidenta, la recessió en alguns països "està pesant sobre determinades decisions de la Unió Europea, en què tots som molt conscients que cal fer una consolidació fiscal que ajudi a créixer". No conec ningú que no vulgui créixer", ha afirmat.

La recapitalització directa dels bancs "era impensable fa uns mesos i ara es debat i és a l'agenda", ha dit la vicepresidenta, que ha subratllat que "el fons de garanties de dipòsits pot ser el següent pas".
Anar al contingut