Actuació de Xarim Aresté a la Carpa Negra del Mercat de Música Viva de Vic (ACN)
Actuació de Xarim Aresté a la Carpa Negra del Mercat de Música Viva de Vic (ACN)
Vic

El Mercat de Música Viva de Vic viu un repunt de contractacions després de la crisi

Amb una seixantena d'actuacions, el Mercat espera la visita de 900 professionals

RedaccióActualitzat

El MMCC marca l'inici de la temporada musical connectant professionals del sector, programadors i mànagers, amb els artistes que presenten els seus treballs i també amb el públic general. Es preveu que fins a 900 professionals passin pel Mercat en aquesta 29 edició.

El director del certamen, Marc Lloret, ha destacat que es detecta un sensible augment de contractacions.

"Malgrat que el món musical està malalt des de fa molts anys, en els darrers temps s'ha vist un lleuger augment de les contractacions gràcies al fet que els ajuntaments han tornat a tenir millors pressupostos per contractar artistes. Tot i això, encara no hi ha l'alegria que hi podia haver fa 10 o 15 anys. Hem de ser positius i pensar que, en un futur, els artistes podran tornar a viure de la seva música."

Fins diumenge hi haurà una seixantena de concerts en nou espais diferents de la ciutat amb propostes variades. Una de les característiques del festival és preavançar material i discos que encara no han sortit al mercat.

Segons Lloret, s'aposta per una programació "diversa i desacomplexada" que combina tant els grups emergents com els noms més consolidats.

De la seixantena d'actuacions programades, la meitat són d'artistes catalans, una quarta part són de la resta d'Espanya, i, a nivell internacional, tot i la destacada presència d'artistes italians, la procedència és diversa i variada amb països que van des de Noruega o els Estats Units fins al Regne Unit, Cuba o França.

Entre els grups més coneguts hi actuen Txarango, Dr Prats, la Iaia, Núria Graham, Cristina Rosenvinge, Xarim Aresté o Maria Rodés.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut