L'edifici cremat per dins
L'edifici cremat per dins
Londres

Un refugiat sirià és la primera víctima identificada del foc de la Torre Grenfell

RedaccióActualitzat

La policia britànica ha identificat la primera víctima mortal de l'incendi del gratacel de Londres. Es tracta d'un refugiat sirià, Mohammed Alhajali, de 23 anys, que compartia pis amb altres familiars. Segons l'organització Campanya de Solidaritat amb Síria, el jove havia arribat a la capital britànica el 2014 i estudiava enginyeria civil. Va morir després d'esperar durant dues hores l'ajuda dels Bombers. Les forces de seguretat han identificat cinc víctimes mortals més però no n'han divulgat el nom.

Per la seva banda, el govern britànic ordena que s'accelerin les investigacions per saber-ne les circumstàncies com més aviat millor. Tant la primera ministra, la conservadora Theresa May, com l'alcalde, el laborista Sadiq Khan, reclamen que hi hagi un informe oficial durant aquest estiu per aclarir "a fons" l'origen del foc.

En les últimes hores, alguns mitjans han difós fotografies de com ha quedat l'edifici per dins.

 

A la Torre Grenfell hi vivien unes 600 persones, en 120 apartaments. Alguns indicis apunten que l'incendi hauria començat per una nevera amb problemes elèctrics, a la quarta planta. Els veïns, que feia anys que es queixaven de la precarietat de l'edifici, han estat allotjats en hotels.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut