Rinoceronts al zoo de Thoiry, a França
Rinoceronts al zoo de Thoiry, a França
França

Maten un rinoceront en un zoo a França per robar-li la banya

És el primer cop que passa un fet com aquest a Europa

RedaccióActualitzat

Diverses persones van irrompre aquest dilluns a la nit en un zoo de la localitat de Thoiry, prop de París, i han matat un rinoceront de cinc anys per robar-li la banya, en un atac sense precedents a Europa.

Segons informa "Le Parisien" els assaltants van forçar la porta posterior del zoo i van accedir al recinte on hi viuen tres rinoceronts i van abatre un dels animals, anomenat Vince, amb tres trets al cap i després li van serrar la banya. La Gendarmeria de Thoiry n'ha assumit el cas.

♦ La caça furtiva amenaça greument el rinoceront

La ministra d'Ecologia gal·la, Ségolène Royal, ha condemnat "la matança criminal" i ha cridat a tots els països a prohibir el comerç d'ivori i banyes per posar fi a la caça furtiva i el trànsit d'espècies. Una banya de rinoceront pot arribar a costar al mercat negre entre 30.000 i 40.000 euros.

Vandalisme als zoològics

No és l'únic cas de crueltat contra els animals als zoològics aquest any 2017. Fa uns dies un cocodril va morir apedregat per uns visitants al zoo de Belvedere a Tunissia. El zoo tancarà uns dies per a millorar les instal·lacions i la seguretat dels animals.

També va despertar gran indignació la mort, aquest mes de febrer, de l'hipopòtam "Gustavito" al zoològic nacional del Salvador. Les primeres versions deien que va ser apallissat però informes posteriors asseguren que va ser a causa de la negligència dels responsables del zoo.

Anar al contingut