Mataró

Mataró elabora un pla de seguretat contra l'incivisme i la delinqüència

El pla s'estén a tota la ciutat i s'adapta a les necessitats de cada barri durant les diferents èpoques de l'any per resoldre els conflictes que puguin sorgir.

RedaccióActualitzat
La ciutat de Mataró ha elaborat un nou pla de seguretat per lluitar contra l'incivisme i la delinqüència que començarà a aplicar-se aquesta tardor. L'estratègia serà global per tota la ciutat, però diferenciada per cada barri i en cada època de l'any per tal d'adaptar-se a les necessitats i resoldre així els conflictes que pugui haver-hi en cada moment.

L'alcalde de Mataró, Joan Mora, ha explicat que s'intensificarà el patrullatge de paisà i es potenciarà el seguiment i vigilància en locals, entorns o persones reincidents. Mora explica que "no es pretén militaritzar la ciutat" i que, consegüentment, no totes les mesures seran de tipus policial. L'alcalde explica que sovint els problemes són deguts a comportaments incívics i que per això es treballarà des d'un vessant més social.

L'alcalde del municipi s'ha reunit aquest dijous amb el conseller d'Interior, Felip Puig, per demanar una millor coordinació entre els cossos de seguretat que actuen a la ciutat per tal que aquest nou pla es faci efectiu. Mora explica que la inseguretat de la població es deu a l'incivisme d'alguns barris. El de Rocafonda és un dels més problemàtics i és d'on provenen la majoria de queixes dels veïns, que demanen constantment que es millori la seguretat de la zona. Mora és conscient dels incidents que passen però reitera que el pla abastarà tots els barris de la ciutat perquè poden sorgir problemes a qualsevol carrer.












Anar al contingut