Mas veu amb escepticisme el canvi de condicions d'ERC per governar

Actualitzat
Artur Mas no ha valorat les noves condicions que ha posat Joan Puigcércós per facilitar la investidura del president de la Generalitat però sí que ha obert un nou escenari.

El candidat de CiU no descarta fer un referèndum sobre si a Catalunya li cal el concert econòmic. Ho farà en funció de com " evolucionin les converses amb els altres partits", i a partir d'aquí es plantejarà o no " la possibilitat de fer una consulta popular a Catalunya en la línia del pacte fiscal i del concert econòmic".

Mentre no arriba aquest concert econòmic, Convergència i Unió proposa rebaixar tots els impostos que en els últims anys ha apujat el tripartit. I és que per Artur Mas la moderació fiscal és la millor eina per reactivar l'economia i no el contrari, cosa que, segons diu, està fent el tripartit. Per Artur Mas no té sentit que "mentre cau el consum de cotxes s'apugin els impostos per comprar cotxes" o que " mentre cau la compra d'habitatges s'apugin els impostos per comprar habitatges". Segons el candidat, "aquesta espiral de més pressió fiscal que posa el tripartit i el partit socialista en general està empobrint les bases de la nostra economia".

A més de la rebaixa dels impostos, Mas ha promès suprimir a partir de l'1 de gener del 2011 l'impost de successions per a familiars directes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut