Mas amb Pujol, Maragall i Montilla a l'acte de presentacióde la col·lecció. (Foto: EFE)
Mas amb Pujol, Maragall i Montilla a l'acte de presentacióde la col·lecció. (Foto: EFE)
Barcelona

Mas diu que Telemadrid amb el seu reportatge va actuar "des de la ignorància o la mala fe"

El president català ha defensat els "valors positius" del catalanisme "amb les seves visions i sensibilitats". Un dia després de la cimera pel dret a decidit i sense esmentar el PSC, Mas ha instat les formacions catalanistes a implicar-se en el procés perquè, si no, "el poble els passarà per sobre". El president ha fet aquestes declaracions a la presentació de la Biblioteca del Catalanisme al costat de Jordi Pujol, Pasqual Maragall i José Montilla.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat ha criticat amb duresa el reportatge que va emetre la televisió pública Telemadrid que comparava les tècniques de propaganda del nazisme amb l'ús del llenguatge del nacionalisme català. Artur Mas considera que està fet "des de la màxima ignorància o la mala fe o les dues juntes, que és encara pitjor. Els 150 anys d'història del catalanisme, amb diferents visions i sensibilitats, no han portat mai cap altra llavor que la dels valors positius".
 
El president català ha fet aquestes declaracions a la presentació de la Biblioteca del Catalanisme de l'editorial RBA, una col·lecció de títols i autors clau com Jaume Vicens Vives, Joan Maragall, Enric Prat de la Riba, Josep Pla, Joan Fusté o Maurici Sarrahima. A l'Auditori, on s'ha fet l'acte, hi han assistit també els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol, Pasqual Maragall i José Montilla.

De tots ells, Artur Mas ha estat l'únic que ha parlat. Sense esmentar el PSC, Mas ha fet una crida als socialistes catalans perquè s'impliquin en el procés pel dret a decidir. "Els partits polítics que es defineixen com a catalanistes han d'entendre que seran jutjats en funció de la capacitat que tinguin ara de sumar perquè l'esquena del país sigui el més ampla possible". Si els partits no es posen d'acord, "el poble els passarà per sobre".

El president català ha fet aquestes afirmacions 24 hores després de la cimera pel dret a decidir i davant la presència a l'acte del líder del PSC, Pere Navarro, que, després de la cimera de dilluns, va avisar que el seu partit podria no sumar-se al Pacte Nacional pel Dret a decidir si Mas no frenava la seva actual deriva secessionista.
Anar al contingut