L'article de Mas "La Vanguardia"
L'article de Mas "La Vanguardia"
Barcelona

Mas demana a Rajoy que recuperi les 23 propostes que li va fer arribar per "millorar el clima" amb Catalunya

En un article a "La Vanguardia", l'expresident veu "inevitable" que el poble de Catalunya s'expressi i que "tot desemboqui en una negociació"

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Artur Mas reclama a Mariano Rajoy que canviï de mentalitat i posi les condicions necessàries per negociar amb Catalunya. En un article al diari "La Vanguardia" titulat "Carta al futur govern", Mas demana a Rajoy fer servir com a punt de partida les 23 propostes que l'excap de l'executiu li va plantejar al mateix president espanyol en una reunió fa dos anys.

Mas recorda que aquests documents "no han tingut resposta" tot i que incorporen molts temes "que no tenen a veure ni amb el referèndum ni amb el procés sobiranista".

"Per millorar el clima, el futur president Rajoy disposa d'un full de ruta molt clar: recuperar el document amb les 23 propostes que li vaig plantejar el juliol del 2014, i que el president Puigdemont va convertir en 46 el passat 20 d'abril. Documents que no hagin tingut resposta encara que incorporen molts temes que no tenen a veure ni amb el referèndum ni amb el procés sobiranista."

Artur Mas considera que és inevitable que el poble de Catalunya s'expressi, i demana a Rajoy que creï el clima per fer-ho. Mas demana també a Ciutadans i els socialistes que ajudin a millorar aquest clima per poder trencar, diu, el marxisme-grouchisme que el govern espanyol aplica a Catalunya.

En el text l'expresident ironitza sobre la "solució marxista" que han trobat des del govern espanyol per afrontar la qüestió catalana, en el sentit de Groucho Marx:

"La política és l'art de buscar problemes, trobar-los arreu, diagnosticar-los erròniament i aplicar-hi els remeis equivocats."

Anar al contingut