Barcelona

Marta Rovira afirma davant la jutge que el TC persegueix l'independentisme

La número dos d'ERC ha declarat com a testimoni en el cas contra Carme Forcadell

RedaccióActualitzat

Marta Rovira denuncia una persecució judicial inèdita contra els diputats per exercir el seu dret de debat al Parlament. La portaveu de Junts pel Sí i secretària general d'ERC ho ha dit davant la jutge, en la seva declaració en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, com a testimoni en el cas contra Carme Forcadell. Rovira ha carregat contra el Tribunal Constitucional (TC):

"Ens sentim clarament perseguits perquè el Tribunal Constitucional actua d'una manera inèdita, advertint preventivament d'allò que podem fer i d'allò que no podem fer. I aquesta és una ingerència claríssima del poder judicial, del Tribunal Constitucional, al dret que tenim els parlamentaris de provocar els debats parlamentaris que ens semblen oportuns"

La dirigent republicana també ha defensat davant la jutge que tots els debats al Parlament s'aixequen a partir del prisma de l'aval de la jurisprudència internacional, que situa el dret a l'autodeterminació i a la llibertat d'expressió com uns dels principals drets humans. Tenint en compte aquest aval, Rovira avisa que les sentències del TC podrien acabar sent, fins i tot, il·legals.

Marta Rovira ha comparegut com l'única testimoni citada per la defensa de Forcadell, investigada juntament amb una bona part dels membres de la mesa per haver permès les resolucions en favor del referèndum. L'han acompanyat a l'entrada del tribunal el nou conseller de la Presidència, Jordi Turull; la mateixa presidenta del Parlament i diversos diputats de Junts pel SÍ, com David Bonvehí, Germà Bel o Albert Batet.

Abans que Rovira, pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hi han passat a declarar altres testimonis, com els dos diputats de Ciutadans i el PSC que formen part de la mesa; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, o el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut