Saragossa

Marcel·lí Iglesias envia una carta a Zapatero i al Vaticà en què els reclama el retorn de les obres d'art

El president d'Aragó, Marcel·lí Iglesias, ha enviat avui una carta al cap de l'executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, i al secretari d'Estat del Vaticà, el cardenal Angelo Sodano, per demanar-los el compliment de les sentències de la signatura apostòlica per a la devolució dels béns en litigi amb el bisbat de Lleida des del 1995. Contra aquesta ordre es va presentar un recurs que encara està pendent de resolució.

Actualitzat
Iglesias, que ha participat amb el ministre Solbes en unes jornades sobre caixes d'estalvis a Saragossa, recorda que Aragó ha respectat que el conflicte es resolgués per la via eclesiàstica, però l'aparent situació de bloqueig en què es troba el compliment de les decisions de la Santa Seu ha fet estendre el problema a l'àmbit social i polític. 

El president aragonès exigeix que es compleixi l'ordre dictada pel Vaticà el setembre passat, en què s'instava a entregar les peces d'art sacre a Aragó. Contra aquesta ordre es va presentar un recurs que encara està pendent de resolució.

Iglesias també s'ha adreçat a la vicepresidenta del govern espanyol i als ministres d'Afers Estrangers, de Justícia i de Cultura perquè facin totes les gestions diplomàtiques possibles per afavorir una resolució ràpida del litigi.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut