Manresa

Manresa crea un grup de pressió per aconseguir el desdoblament de la C-55 al més aviat possible

La C-55 uneix la capital del Bages amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona i suporta, cada dia, el pas de 34.000 vehicles

RedaccióActualitzat

La plataforma No Més Morts a la C-55 ha impulsat la creació d'un lobby, un grup de pressió social, per reclamar el desdoblament de la C-55. De fet, fa un mes el PP va presentar una moció al Parlament per tal d'accelerar aquestes obres. Una moció a la qual tots els grups polítics van donar suport menys la CUP, que es va abstenir.

La reivindicació del desdoblament de la C-55, que uneix Manresa amb l'Àrea Metropolitana, ja fa temps que està en marxa. Fa setmanes que les màquines estan treballant per eixamplar aquesta carretera a l'altura de Manresa, i també han començat les obres per instal·lar una mitjana fins a Castellbell i el Vilar per evitar els xocs frontals. Recordem que el març passat una dona i el seu fill de nou anys van morir en aquest tram de la carretera. Fina Casals, membre de la plataforma No Més Morts a la C-55, explica que "amb aquestes últimes víctimes, la societat està més conscienciada i té ganes de donar una empenta" perquè s'acabin les obres i així tenir una carretera més segura i evitar que hi hagi més accidents.

La C-55 és una carretera que suporta el pas de 34.000 vehicles diaris i, per sobre dels 12.000, s'aconsella el desdoblament. Tot i l'aprovació de la moció per a l'acceleració de les obres en aquesta carretera, una vintena d'entitats, entre les quals hi ha la majoria de les formacions polítiques, han signat un manifest fundacional del lobby social per reclamar el desdoblament de la carretera.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut