Barcelona

Manel Fuentes i Llucià Ferrer, algunes de les incorporacions a la renovada programació de Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio inicia una nova programació que, segons ha explicat el seu director, Oleguer Sarsanedas, ve marcada pel signe de la renovació. Entre les diverses incorporacions destaca la tornada de Manel Fuentes amb "Problemes domèstics". Un programa que s'emet a les 12 del migdia i tracta l'actualitat en clau d'humor. També s'integra a la programació de tarda Llucià Ferrer amb "On vols anar a parar?", un xou de participació amb concursos i música. També en programació de tarda Xavier Graset conduirà "L'oracle", una tertúlia d'actualitat política. Pel que fa als informatius es vol renovar el lideratge a Catalunya donant un nou format al "Catalunya matí".

Actualitzat

L'informatiu "Catalunya matí" es renova amb la incorporació de Rita Marzoa al costat de Lluís Urpí. El cap d'Informatius, Jordi Lucea, ha explicat que aquest espai estarà obert a nous continguts i serà "un despertador molt dinàmic" que avançarà els continguts informatius del dia i repassarà el més important de la jornada anterior. A nivell d'informatius també destaca la incorporació de Martí Farrero a l'edició i conducció del migdia. Lucea ha explicat que es continuarà apostant per "explicar les notícies i no fer periodisme de titulars". Per això els informatius estaran on s'ha d'estar i no "on està de moda estar".

Una aposta pel futur

El director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, ha dit que la nova programació és renovadora perquè hi ha noves incorporacions, nous programes i nous continguts perquè la ràdio "ha d'evolucionar al mateix ritme que els ciutadans als quals ha de servir". Una renovació que, segons ha dit Sarsanedas, aposta per la qualitat en l'entreteniment, per l'atenció als temes emergents i nous centres d'interès i per la captació del públic més jove "que és la garantia de futur". D'aquí que l'eslògan triat per aquesta nova programació sigui "Apostem pel futur".

Nous programes

A més de les incorporacions de Manel Fuentes i Llucià Ferrer destaca en la nova programació la renovació d'espais i col·laboradors al programa estrella d'Antoni Bassas "El matí de Catalunya Ràdio". Com a mostra Bassas ha anunciat que Francesc Mauri farà un espai de medi ambient i Judith Mascó canviarà de registre. Altres novetats són "El nas de Cleòpatra", d'Enric Calpena, que farà ficció històrica, "Eduqueu les criatures", de Carles Capdevila, que tracta dels problemes de l'educació amb bon humor i el "Tot Gira", que realitzarà Kiku Sanchís i que es fa més obert a l'actualitat. Josep Maria Solé i Sabaté dirigirà "Tornarem a vèncer", que repassa la història de la lluita de Catalunya pel seu autogovern. Per als "malalts" de futbol les transmissions de Joaquim Maria Puyal, que compliran 30 anys, començaran una hora abans per donar accés a "tota la actualitat" del partit. Com ha explicat Neus Bonet, cap de programes, es presenten "noves apostes" combinant el relleu generacional amb la maduresa del projecte.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut